Συνταγές

Πράσινη Σαλάτα με Γαλένι

Βασικά υλικά:

  • Άνηθος
  • Βρούβες
  • Ρόκα
  • Παππούλες
  • Σουσάμι

Υλικά για το deassing:

  • 2 κουταλιές της σούπας γαλένι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σουσάμι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία εκτέλεσης:

Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε σχολαστικά τα λαχανικά μας τα ανακατεύουμε σε μία λεκάνη. Εν τω μεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τα λαχανικά μας. Έπειτα ρίχνουμε προαιρετικά το σουσάμι. Καλή όρεξη!

Κρητικό Cheesecake με Γαλένι

Υλικά για τη βάση:

  • 150γρ παξιμάδι
  • 100gr μπισκότα τύπου digestive
  • 100gr βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα:

  • 1lt φυτική κρέμα
  • 150 κρυσταλλική ζάχαρη
  • 600 Γαλένι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • φρέσκιες φράουλες

Για τη βάση:

Θρυμματίζουμε μπισκότα και παξιμάδι και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε ως βάση σε ποτήρι.

Για την κρέμα:

Αναδεύουμε το Γαλένι στο μίξερ ή στο χέρι σε χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σταδιακά τη φυτική κρέμα, το χυμό λεμονιού και προαιρετικά τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουμε μια αρκετά στέρεη και λεία κρέμα. Την απλώνουμε στη βάση και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Σερβίρουμε προσθέτοντας καρύδια και προαιρετικά πετιμέζι, γλυκό του κουταλιού ή σορόπι της επιλογής μας.

Ανακαλύψτε τα προϊόντα μας

Παραγγελία